top of page
  • Skribentens bildSenses by Wihlbacka

Ögonfröjd

Det kulinariska Det dukade bordet är ett sätt att umgås för oss, att dela med sig av smakkombinationer och smaksensationer. Själva inramningen av en vacker tilltalande dukning ökar helhetsintrycket och får våra gäster att känna sig välkommen.

Min passion för spännande matlagning, bakverk, kompotter och marmelader har alltid varit min inspiration i det goda livet. För mig är matresa hela planeringen, allt från dukning och gästen, menynval, blommorna och att handla de utvalda råvarorna. Mats och jag har matlagningen som vårt gemensamma intresse, så nöjet är helt på vår sida både med inbjudna gäster och till njutning till oss själva.

Ett bra vin förstärker en god måltid och blir en sinnlig njutning. Med kunskap om dryckens värld, dofterna, smaken, råvarans växtplats, klimat, tradition och framställning är stor del i helheten av måltiden. Att lära sig, om än lite grand, gör njutningen desto större.Tabelbooks

Jag älskar böcker och jag vill gärna äga dem och ha dem nära mig. För mig är det en speciell känslan att böckerna ligger framme, nära till hands. Många böcker finns i vårt hus, de ligger där och väntar på att jag skall njuta av böckerna med vackra och inspirerande bilder, intressant memoarer och jag är övertygad om att de skulle ge mig energi och vila i samma njutning. Vad är viktigt för mig? Vad är viktigare än att tillåta sig njuta en stund av en god bok?


Inspirationsord En vacker skrivbok och en snygg penna ligger alltid framme, nära till hands för att skriva ner mina idéer och tankar som inspirerar mig. Vissa av dem till för en god planering och andra för att komma ihåg dem.Tulpanens dag En enda solstråle är nog för att driva bort många skuggor. // Franciskus De färgglada och underbart krispiga tulpanerna symboliserar ljusets återkomst och att våren är i antågande. Det finns nog ingen blomma som är så förknippad med vår och ljus som svenska tulpaner! Jag tycker att vita tulpaner på lök är fint, det blir så tydligt att med rötterna i myllan så ger det liv till plantan och glädje till betraktaren.Goda ting Vårt dukade bord, skapat med designfavoriter och skira vårblommor. En mjuk personlig stil med en liten hälsning till oss på tulpanens dag.


Ögonfröjd

Vasens design har stor betydelse för blommans uttryck. Jag tycker det är så vackert med en blomma, klarglas och vatten, 3 fina element.Saphira

Vi döpte henne till Saphira! Glasskulpturen fanns länge på min önskelista. Konstnären och glasmästaren Carlos Pebaque är en fantastisk person och vän. Hans personliga skulpturer liksom väljer ägare. Just drakar är något som tilltalar mig och denna fick vi vänligt fråga Carlos om vi fick köpa. Den ingår i en familj om tre och han har fått bilder på hennes utvalda placering hos oss.Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page