top of page
  • Skribentens bildSenses by Wihlbacka

Ästad Vingård – en annan del av Halland

Att fira tvåårig bröllopsdag innebar att vi ville satsa på nya, oförglömliga upplevelser. Så vi begav oss till hjärtat av Halland, mitt i skärningspunkten mellan Falkenberg, Varberg och Ullared. Efter en pittoresk biltur genom det böljande landskapet kring Åkulla Bokskogar, anlände vi till Ästad Vingård, en plats som lovade magi.


Från EKO-gård till vingård med spa och kulinariska upplevelser, Ästad har förvandlats till en oas av lyx och natur. Här spelar vattnet en central roll och varje detalj är genomtänkt för att skapa en unik upplevelse. Vi blev varmt mottagna med ett glas cider i den naturinspirerade loungen, där personalen med passion berättade om boendet och de aktiviteter som väntade oss.


Vårt rum var en dröm. Uppdukat med bubbel och färska frukter, och ett badrum med ångbastu som satte guldkant på tillvaron. Varje ögonblick kändes som en lyxig njutning.Hotellrestaurangen Logen imponerade stort med sin filosofi att använda lokala råvaror och smaker från trakten. Till lunch njöt vi av delikata Kalixrom och rårakor, en kulinarisk upplevelse som bara var början. På kvällen serverades vi en fyrarätters gårdsmeny, där varje rätt var en hyllning till säsongens bästa råvaror. Ett dryckespaket kompletterade måltiden på ett fascinerande sätt, särskilt ett vin från Portugal som lagrats på havsbotten, med snäckor fortfarande fastklamrade vid flaskan – en oförglömlig smakresa.Men det var inte bara mat och dryck som fängslade oss. Sinnenas Spa på Ästad Vingård erbjöd en värld av avkoppling och nya intryck. Inspirerat av de omgivande Åkulla Bokskogar, kombinerade spaet autentiska ljud från naturen med dofter skapade av doftexperter. En stilla promenad genom spaets olika bad och bastur var en fridfull upptäcktsfärd för alla sinnen.Ästad Vingård är en plats som måste upplevas. En destination för alla sinnen, som inte bara lovar en underbar vistelse utan också lockar till återkomst. Vi ses igen, Ästad – för din magi dröjer kvar i våra hjärtan.Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page