top of page
  • Skribentens bildSenses by Wihlbacka

Tiden kommer ikapp!

Hoppsan! Plötsligt har det gått två veckor, vart tog tiden vägen?

Vi kan konstatera att årstiden går direkt från höst till vår, utan att passera vinter. Då det ska vara under nollan i snittemperatur under 10 dagar före den 14 februari för att vintern ska infinna sig är det teoretiskt omöjligt.

Vi gillar självklart våren, och Mats åsikt om snö ligger mycket lågt på skalan, men växterna behöver vila och risken för knoppsprängning vid eventuell frost är ju inget att se fram emot.

Vi har diskuterat om krukorna ska placeras ut från garaget men…för två år sedan kom det en mängd snö med start 23 februari. Därav att beslutet blev att vi avvaktar lite till.

Vår promenad i grannskapet i det äldre villaområdet visade upp några härliga vårtecken i trädgårdarna. Nu när häckarna inte grönskar uppfattar man hur mycket renoveringar som skett i området. Vissa av huset hade verkligen lyfts i villakvarteren och vi fick lite känslan av att renoveringar är ”smittsamma”.


Början av februari 2019

Just nu i mellantid mellan olika högtider så är färgerna rätt avskalade. Ett grönt inslag i vardagsrummet är våra granar som stått sig fina sedan första advent. Rotsystemets rödbruna färg tillsammans med de gröna barren och vattnets speglingar gör sig fint i våra Ittala-vaser och pryder sin plats fint på matbordet.En ännu större kick var det att ta med det snart fyraåriga barnbarnet på bio. Dagens film var Pelle Svanslös, en lagom spännande och mysig historia. Barnet äter varken godis eller kakor men salta pinnar är det bästa han vet. Introduktion av popcorn blev populärt och enligt utsagan var det ”smaskigt mormor”. Vi fortsatte eftermiddagen med ett pizzeriabesök. Så underbart det är att höra Adam säga till Mats ”det var smaskigt på den här restaurangen”. Jag tycker att ordet smaskigt var dagens behållning och som fick ett härligt avslut på helgen.

En av veckans största händelser är att Anette fått uppdraget och förtroendet att utveckla designområdet och mötesplatsen Pukeberg, Nybro, en fantastisk kreativ och spännande miljö att arbeta i.

Jobb föder jobb och så fick hon även uppdraget som projektledare för andra året i rad för ”stadsfesten - Smaka på Världen" i Nybro. Så nu är det 100% och fullt fokus igen!

Mats får sin energidos av att se människor växa med nya hjälpmedel. Denna veckan blev det tre utprovningar / leveranser av elhjälpmedel till rullstolar i Kristianstad. En dagstripp till Färjestaden och Borgholm på Öland innehöll både utprovningar och samtal med nya ryggmärgsskadade personer.Se gärna flera av Mats bilder här.


Om en dag börjar en ny vecka med nya möjligheter och utmaningar. Ciao!


28 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page