top of page
  • Skribentens bildSenses by Wihlbacka

Tempot i vardagen - lugnet i helgen

Den här veckan gick fort för oss båda. Många järn i elden, ett antal projekt som ska avslutas, en del ska påbörjas och planering av nya är i full gång.

Anette avslutade sitt ”gräv-där-du-står” projekt åt Nybro Företagsgrupp. Projektets innehåll har varit föreläsningar inom olika områden för näringsidkaren. Anettes föreläsningar omfattades av affärsutveckling, försäljning och marknadsföring. Det sista delmomentet var individuell coaching och sista besöket gjordes på Rugstorps Lantgård i Rockneby, värt att berättas om lite längre fram då vi planerar för att besöka gården för att samtala om deras osttillverkning.

Under tiden var Mats i Halländska Hyltebruk för att fortsätta produktfotograferandet för Decon Wheel. Det är mycket material som ska tas fram för trycksaker, web, manualer, butiksdisplayer mm inför en säljstart. Nu är det Flexlife D9, en hopfällbar elrullstol, som ska marknadsföras. Instruktioner för lastning i bil, uppbackning och igångsättning, tillbehörsblad och en del annat producerades under veckan och den 60-sidiga manualen är i stort sett färdig. Man får slita sitt hår en del när det gäller medicinsktekniska produkter, allt material måste vara godkänt enligt MDR och EU ser hela tiden till att man är på tårna genom att introducera nya direktiv.Hur gör ni själva? Läser ni manualer eller är det trial-and-error som gäller eller ringer du en vän? Mats är ju sådan att han gillar handböcker och laddar ned allt för att läggas in i iPad-biblioteket för att alltid finnas till hands.

Alla har väl vid det här laget hört talas om det s k Coronaviruset i Kina. Nedstängningar av flygplatser och nyårsfirande, avspärrning och totala stadskarantäner går i en rasande takt. Det var en lugnande känsla att Mats och Decons VD sköt det planerade leverantörsbesöket i Kina på framtiden tills läget har stabiliserats.


Vi startade vår onsdagsmorgon med porträttfotografering och några detaljbilder för att användas i presentationen till onsdagens inspirationskväll.Tjejkvällen var ett samarbete med Classic Design Anette Friberg och Magasin Severin & EM home i Kalmar, Kalle Nilsson.

Designintresserade damer fick ta del av Anettes föreläsning i ämnet ”Inred och dekorera med stil för stämning i vardagsrummet”.

Kalle berättade om designhistoria, dess klassiker, ikoner och ett urval av formgivarnas höjdpunkter i design. I del två berättade Kalle och Mats om deras koncept för skandinavisk design och trender för 2020. Därefter bjöds på välsmakande mingelbuffé från ICA Magneten. Kvällen blev precis så bra som vi hoppats och massor av fina tackhälsningar har mailats in, fantastiskt roligt att vara en del för andras inspiration.Så här i början på året är det dags för oss att göra ett par bankmöten för omläggning av huslånen. Vi har diskuterat med en del om hur människor ser på att konkurrensutsätta banker och många upplever att det är krångligt och drar sig för dialogen. Vi hade gjort en marknadsanalys av ränteläget så vi hade bra koll på de olika bankernas ”räntevärld”. Vårt möte blev väldigt positivt, bättre än förväntat. Bankens presentation var mycket bättre än vi själva förutspått. Vi upplevde ett hjärtligt och personligt möte med bra samtal kring ekonomi så stor eloge för fin service och information av vår nya bankkvinna.

Bilder med olika stilleben och bakgrunder är en ständig källa till inspiration här hemma. En sväng till HM Home och Cervera resulterade i ett antal nya bordsdukar som fungerar alldeles perfekt som produktbakgrunder. Dessutom hittade Anette några riktigt snygga svarta keramikfat för Mats rakknivar. Ett separat blogginlägg om just rakning med kniv kommer senare, en mans njutning på högsta nivå.Idag är det lördag och vår i luften! Sju grader varmt och strålande solsken, vi tog oss en promenad till Hossmo för att känna solstrålarna i ansiktet och inspireras av diverse husbyggen. Dessutom är cykelvägarna från Ljungbyholm till Kalmar alldeles fantastiska för en lördagspromenad.


12 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

1 Comment


photo lab
photo lab
Oct 22, 2020

Jag gillade verkligen vilken typ av foton du valde till din blogg, men det finns ingen gräns för perfektion. Jag kommer gärna att ge dig mycket användbar information som kan förbättra ditt innehåll och dina inlägg blir mycket bättre. https://fixthephoto.com/blog/photography-tips/


Like
bottom of page