top of page
  • Skribentens bildSenses by Wihlbacka

Blommornas drottning

Rosen kallas ofta blommornas drottning. Upplevelsen av en ros är något exklusivt och ger alldeles egna personliga minnen och känslostämningarna. I ögonblicket när en rosbukett överlämnas i mina händer känner jag mig utvald. Buketten ger rummet en atmosfär av elegans och en stunds njutning av komplett perfektion och lycka.Rosdoften, ger en hel symfoni av upplevelse! Balansen och kontrasterna gör den lite mystisk och beskrivningarna kan göras oändliga. Visst du att ju mer blomman slår ut, desto fylligare blir doften. Det är oftast i de vackra kronblad som både kan vara silkesliknande eller sammetsmatta som avger doften.

Varje år gör vi en utflykt till Solliden, dess vackra slottspark bjuder in till en avkopplande promenad. I engelska parken får du en fin rosvandring bland flera av de klassiska rosorna. Ett uppskattat besök i parken var när Mischa Billing föreläste om sin bok Rosens doft. Underhållande och lärande om rosor, dess färger, uttryck och dofter.

När vi doftar på något så aktiveras vår så kallade reptilhjärna som är vårt centrum för känslominnen. Det innebär att vi känner igen både dofter, stämningar och känslor sedan tidigare upplevelse. Känsloreaktionen berör oss och vi minns och skapar nya hela tiden.
8 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page