top of page
  • Skribentens bildSenses by Wihlbacka

Havets läckerheter med touch av Frankrike

Havets läckerheter är fantastiska och bjuder in till inspirerande matlagningsstunder tillsammans i köket. För mig är även ostronet en vacker detalj till dukningen. Skalet som är uppbyggt av kalk har många fina nyanser i gråskala. De vackra Franska ostronen har en skrovlig ytan som påminner om att något legat länge på havsbotten och blivit bortglömt. Tänk att ett ostron kan bli 30 år och då mäter 30cm i diameter. Undrar hur stor pärlan är då?
C’est la vie! Nya smakkombinationer till ostron! Vi läste: ”häll gin och några droppar citron i skalet och drick som en shot!” Citadelle gin tillsammans med ostronets sälta, syran från en citron och bitterheten från ginen är enligt dem en svårslagen smakkombination. Vi håller med, smakerna lyfter varandra fint.

Vår helgmeny! Pocherad lax i aromatisk buljong. Vilken smaksensation det blev! Kombination av mild röksmak från whiskey i buljongen tillsammans med laxfilé och en bädd av krispiga, finskurna morot, squash, salladslökar, körsbärstomater och hackad dill. Det franska vinet lät sig väl giftas samman. I all matlagning handlar det om att råvarorna är fräscha och att krydda maten med kärlek. Jag är övertygad om att fiskhandlaren i stan har mycket kärlek till sitt företag, för han levererar alltid, med ett leende. Med samma leende småpratar vi när vi njuter av sista klunken vin och drömmande pratar om franska kusten.
3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page