top of page
  • Skribentens bildSenses by Wihlbacka

Årsväxlingar 2020 - Del 2

Anette skriver:

Vårt mission i sommar har varit att besöka omgjorda fabriker. För vårt egna äventyr och för att hämta inspiration till mitt projektuppdrag med Pukeberg. En av sommardagarna gjorde vi en tvådagarstur till Saluhallen i Höganäs vidare till vårt mål Nääs fabriker i Tollered.


Nääs fabriker i Tollered har en alldeles speciell atmosfär. Området erbjuder flera olika butiker i en vacker miljö vid Sävelångsdalen. Det andas lugn och ro, lyx och njutning. Maten är utsökt och innemiljö möblerad i avspänd loungemiljö. Känner mig så extra välkommen, kanske för jag älskar glas, blommor och vackra detaljer. På receptionsdisken står en pampig bukett i vasen Dagg av Skruf, just denna i en underbar skogsgrön färg. Interiördetaljerna är noga utvalda och flera av dem av Skultuna, helt i min smak. Mats gav sig iväg på kundbesök till Göteborg, vilket gav mig egentid att njuta av denna dagen.


P.S. Ett separat blogginlägg kommer senare om Nääs fabriker och Nääs slott.


Höstens weekend de lux blev till Kronvalls vinslott. Resans första mål var till Spritan i Tomelilla. Den omgjorda Spritfabriken lät oss inte bli besvikna. Vi började med vår lunch i det mysiga café Två Systrar. Välsmakande smörrebröd och underbara små chokladskapelser avnjöts i mysig miljö.


Direkt i anslutning låg en underbar blomsterbutik. Sortimentet utgjordes av utvalda interiördetaljer, färska blommor och väldoftande ljus. En underbar keramikvas från Pols Potten fångade min uppmärksamhet. Den är pampig och har en vacker rosdekor, allt i vit glasyr. Vasen pryder hemmet och jag njuter av den fina födelsedagsgåvan från Mats.


Butikerna på området var av varierat sortiment och uttryck, gemensamt för dem alla var att ägarna var fantastiskt trevliga och gav generöst av sig tid i trevliga samtal.


Mats framfart på området föranledde att ägare Andreas Wargenbrant kontaktade oss och vi fick ett fantastiskt samtal. Hans berättar inspirerande om Spritan och dess tillkomst, idéer och förverkligande. Med glädje och spontana energi visar han upp sitt ”man cave” och sina orörda enorma fabriksytor. Vilken fantastisk person, vi kände sådan energi bara av den stunden. Väl värt hela besöket!


P.S. Ett separat blogginlägg kommer senare om Spritan i Bromölla.


Kronvall vinslott ligger i fantastiskt vacker omgivning. Väl inbäddat i ståtlig grönska av gamla träd och välklippta häckar. Höstlöven prydde marken och solstrålarna glänste upp slottet. Det är magi att vara i slottsmiljö. Vi avnjöt eftermiddagskaffe och välsmakande godsaker i biblioteket.


Kvällen till ära var Mats klädd i smoking. Varje gång det händer så tycker jag han är så extra snygg. Själv bar jag en ny svart klänning från Ralph Lauren. Innan middagen serverades vi champagne i salongen, på givet klockslag blir vi visade till vårt bord. Vår meny för kvällen var en femrätters avsmakningsmeny med vinpaket. En underbar smakupplevelse.


P.S. Ett separat blogginlägg kommer senare om Kronovalls vinslott.


Höstens andra de luxe -resa gick till Grythyttans Gästgiveri. Ett charmigt område som tar en tillbaka i tiden. Det andas sin egen historia. Hotellets rum är personligt inreda och vi bodde i Korvmakarens rum. Det är först när man läser storyn som man får ihop inredningen. Jag tänkte först, hur har man lyckats att blanda allt detta och hur har man lyckats att inte färgkoordinera. Nu vet jag! Eftermiddagens afternoon tea bjöd på ett axplock av godsaker. Salongerna är många och de olika möblemangen bjuder in till samtal med god dryck, vårt val blev champagne. Kvällens meny var en sjurätters avsmakningsmeny med vinpaket. En fantastisk komposition av smaker.


P.S. Ett separat blogginlägg kommer senare om Grythyttan


Arbetsmässigt så har mitt projektuppdrag 2020 varit fantastiskt roligt, spännande och jobbigt. Målet högt inställt på att skapa ett unikt helhetskoncept för utveckling av ett unikt besöksmål i regionen. Arbetskollegor, min chef och politiker har gett mig fin respons, det är inspirerande. Utfallet blev ett material som ligger i arkivet i väntan på vidare åtgärder.


För Mats del har senaste halvåret inneburit att flytta verksamheten till en ny 180m2 fotostudio med allt vad det innebär av att sätta väggar, avdelare, lägga golv, organisera mm.
Vi ser verkligen fram emot ett givande 2021!.

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page