top of page
  • Skribentens bildSenses by Wihlbacka

Årsväxlingar 2020 - Del 1

Anette skriver: Så fort det gick! Livets göromål fylldes på och vårt utrymme för våra Sensesdagar blev få men noga utvalda. Allra mest har vi ätit gott och njutit av de små tillfällena i hemmet.


Januari 2020 startade vi med att hjälpa mina föräldrar, Karin och Göte med att styla, fotografera och packa deras hem för flytt till ny bostadsadress. För deras del hade de väntat att det var i ”grevens tid” för att orka med. Flytten innebar röjning och sortering vilket i sig är energikrävande och det där ”bra att ha” inte riktigt blir anpassat till nya utrymmet. Starka krafter från mina svärsöner var till den bästa hjälp för dem. För mig var det väldigt inspirerande att få hjälpa dem skapa sitt finaste hem med allt vackert de samlat på sig genom åren. Det resulterade i 26 vackra gardinlängder och lite nya kuddar, plädar och möbler. Allt tar tid och olika uppdrag för dem har fixats så äntligen fick de sin nya badrumsinredning precis lagom till jul.


Jag tycker om att köra bil, men sedan jag sålde min Audi TT, för sju år sen har mitt mål varit en Audi A5. I februari signade jag ägarbytet och nu lycklig ägare till den vita bilen på garageuppfarten. Vet inte hur det funkar men det smittar att byta bil, för i juni bytte Mats till sin nya A6, men svart. Jag tänkte först att två vita bilar hade varit snyggt på uppfarten men vit och svart är snyggt ihop oxå.Stor del av våra hjärtan finns för barn och barnbarn, vi umgås så fort vi får tillfälle. I April blev vi bjudna till Adam på 4 års -djungelkalas där skratt och vrål hördes från både lejon och elefanter. Presenten lät sig uppskattas så nu finns en alldeles egen grävmaskinist i trädgården som gräver och gräver.
En av sommarens finaste dag blev kusinträff med Anton, jämnårig med Alexander, Adams lillebror. Det bjöds på saft och hembakad sockerkaka med blåbär. I skuggan av parasollet på altanen blev det lekar med Baby shark. Poolen gav härligt svalkande stänk och kanonkuleplask till Adams stora förtjusning.

Inget är så underbart som att plocka fram utekök, grill, möbler och krukor från garaget till trädgården och uteplatsen. Längtan är alltid stor och jag är först på området, april är ju inte så stabilt vädermässigt. Utegardinerna stod som streck i vinden hela våren. Men så kom då sol och värme och det är här vi njutit hela sommaren.


Midsommarafton är en av årets höjdpunkter för mig. Planeringen och genomförandet har samma tjusning. Helheten gör dagen till sommarens bästa dag med dukning, blommor och trevliga gäster. Därtill den goda lunchen med klassisk buffématen med sill och delikatesser. Varje år bakar jag ett nytt recept på en härlig jordgubbstårta. Kvällens grillmeny gör sig extra läcker till dofterna från grillen. I år var det riktig sommarvärme till långt fram på kvällstimmarna.

Flera av våra dagsturer till Öland och Kalmar blev med mina föräldrar, de älskar att bli överraskade med äventyr och god mat. Några av smultronställena som leverera det lilla extra, Norringe creperi, Butik Mittbrodt, Lammbutiken, Lanthandel i Gårdby. Kackelstugan. Gelato och Biscuits, Byxelkrok som serverar utmärkt italiensk glass, biscotti och cappucino. I deras lilla butik köpte jag flera av deras delikatesser, fantastiskt välsmakande, vi har flera favoriter.I år hade vi hemester. Så flera av sommarkvällarna avnjöt vi med god mat i Vassmolösa på Villa Famiglia. Vi älskar båda de italienska rätterna de serverar och kan varmt rekommendera ett besök. För oss tog cykelturen dit ca 20minuter, ett perfekt avstånd från hemmet.

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page